IMG_1788-Copy

Bruvik fikk håndhilse på sjeiken

Han rakk ikke å tenke etikette, før han nærmest ble skjøvet fram til en av toppsjeikene som besøkte den eksklusive smykke- og klokkemessa i Abu Dhabi tirsdag.

ABU DHABI: Bruvik fikk en eventyrlig start på Abu Dhabi 2016 International Jewellery & Watch show i går.

– Det var rene Kardashian-følelsen da sjeiken kom og klippet snora med ei gullsaks, sier en begeistret Bruvik på telefon fra Abu Dhabi.

Sheik Nahyan bin Murbarak, som er Emiratenes kultur- og kunnskapsminister, hadde med seg et stort følge og et kobbel pressefolk som fotfulgte ham på en kort rundtur i messeområdet. Noen få utvalgte stands ble bevilget korte besøk, men det virkelig oppsiktsvekkende var at sjeiken selv hadde bedt om å få møte «denne klokkedesigneren fra Norge». Bruvik selv var uvitende om gunsten fram til sekunder før eksellensen dukket opp.

– Du vet hvordan det er nå du kommer fra lille Haugesund, det er greit at vi blir kalt arabere, men dette var helt sprøtt.

Fikk vise fram Svalbard-klokka

Like før det prominente følget dukket opp fikk Bruvik beskjed om å finne ei klokke og forberede det han ville si.

– Vi var jo høflige, men jeg visste jo ikke helt hvordan jeg skulle tiltale ham.

Men han fikk da summet seg, skrytt litt av Abu Dhabi og presentert Svalbard-klokka før sjeiken vennlig repliserte:

– Very nice piece.

Igjen stod Bruvik og makkeren noe lamslått av æren som var blitt vist dem.

– Jeg stod sjokkert igjen, det gikk så fort, det var nesten som en film, sier Bruvik med et nesten hørbart smil.

Gårsdagen var for øvrig en festreise fra morgen til kveld. Dagen begynte med et besøk på et av det mest luksuriøse og overdådige orientalske hotellpalasset en kan tenke seg. Emirates Palace i Abu Dhabi med ikke mindre enn sju stjerner og norsk hotellsjef.

– Vi fikk høre at hotellsjefen var norsk og het Arild Sjødin. Så vi dukket bare opp og ba om et møte. Han var jo så norsk og nedpå som noen, så vi fikk 20 hyggelige minutter der.

Og eventyret er ikke over. Messa er åpen til lørdag kveld.