idajohaaland

Nå blir 17.mai-talene tolket til tegnspråk

17. mai er dagen hvor vi feirer våre demokratiske verdier og mangfoldige fellesskap.  For å støtte opp om dette, vil talene på Rådhusplassen nå bli tolket til tegnspråk.

17. MAI: For første gang i sitt liv kan Ida Jo Haaland se frem til å få med seg hovedtalen på årets nasjonaldag. Hun er døv, men svært god til å lese på munnen.

– På grunn av den store folkemengden blir det likevel vanskelig å få med seg hva som blir sagt på Rådhusplassen på 17.mai, forklarer Ida.

Hun beskriver en helt vanlig situasjon for døve og tunghørte. Derfor tok hun initiativ til å bestille tegnspråktolk til årets feiring av nasjonaldagen.

– Jeg synes det er viktig å bidra til mangfold i samfunnet og at de døve også får med seg hva som blir sagt i talen. 17.mai er en dag alle skal få glede av, sier Ida.

– Helt fantastisk!

Det er homoikonet Kim Friele som blir årets hovedtaler i Haugesund. Friele har viet store deler av sitt liv som aktivist for homofiles rettigheter.

– Det er en viktig person som er verdt å lytte til, og jeg oppfordrer alle å ta turen på Rådhusplassen på 17. mai, sier Ida.

Leder i 17.mai-komiteen i Haugesund er også strålende fornøyd med det nye tilbudet.

– Det er helt fantastisk! Og nesten litt pinlig at vi ikke har tenkt på dette før, sier Nina Westerlund Lie.