Arkivfoto
Arkivfoto

Må gjøre jobben til de som streiker

Ifølge Delta Luftfart har deres medlemmer blitt beordret til å gjøre streikerammet arbeid i taxfreebutikken på Haugesund Lufthavn.

HAUGESUND LUFTHAVN, KARMØY:  Fellesforbundets ansatte i taxfreebutikken på Haugesund Lufthavn er blant de som er tatt ut i den pågående streiken i reiselivsbransjen. Ifølge Delta har deres medlemmer blitt beordret til å gjøre jobben for de som er i streik i taxfreebutikken. Leder i Delta Luftfart, Bjørn Tore Mikkelsen, ser alvorlig på dette, og krever at Lufthavnsjefen trekker ordren tilbake.

– Delta Luftfart støtter streiken til Fellesforbundet for hotell og restaurant på Haugesund Lufthavn. Vi har derfor tatt kontakt med ledelsen i Avinor. Vi krever at de trekker tilbake pålegget til våre medlemmer. Det er en betydelig belastning for våre medlemmer som blir tvunget til å utføre det. Ingen av våre medlemmer ønsker å komme i en slik situasjon,  sier Delta-lederen til egne nettsider.

– Er ikke deres oppgave å få bort køene

Mikkelsen ønsker ikke at deres medlemmer, som normalt jobber ved plass-, brann- og redningstjenesten på flyplassen, skal bli beordret til å gjøre streikerammet arbeid.

– Det er ikke deres oppgave å få bort køene på taxfreebutikken, og det strider mot alle spilleregler å beordre noen til dette som igjen kan medføre disiplinærproblemer i etterkant, sier Mikkelsen.