fkh-jubel_622x609_acf_cropped_559x609_acf_cropped

– FK Haugesund ser sterke ut

Vikingtrener Kjell Jonevret mener årets FKH-utgave ser sterk ut. Søndag er det duket for Rogalandsderbyet.

TIPPELIGAEN: Få ting, om noen, er for fotballsupportere så hellig og godt som lokalderbyer. I ettermiddag møtes Viking og FK Haugesund i det første lokaloppgjøret for sesongen. Vikingtrener Kjell Jonevret spår en vanskelig kamp mot fylkesrivalen.

– FK Haugesund ser sterke ut i år og er et robust og godt lag. Vi vet hva som venter oss. er ikke blant dem som er overrasket over hvor godt FKH har gjort det i år, sier Jonevret til Haugalandnytt.

Viking har hatt en ok sesongåpning og ligger godt plassert midt på tabellen, tre poeng bak FK Haugesund. Hjemmeformen har imidlertid vært alt annet enn bra. Laget har enda til gode å skåre og har kun klart å ta ett poeng så langt.

For FK Haugesund, derimot, har sesongstarten vært oppløftende. Laget har tatt 13 poeng så langt, seks av disse på bortebane. Poengsankingen er den høyeste noen gang etter sju spilte kamper i øverste divisjon. I bronsesesongen 2013 åpnet FKH med 10 poeng på sine første sju kamper. At laget i tillegg har et godt tak på Viking gjør at mange mener FK Haugesund har gode muligheter til å vinne, i alle fall ta poeng. Tilsvarende oppgjør i fjor endte med FKH-seier 1-0.

Denne uken ble det også klart at Alexander Stølås og Filip Kiss begge har signert ny kontrakter.

Publikumsmessig kan FK Haugesund og Mark Dempsey regne med å få god støtte fra tribunen. Det er ventet opp mot 1000 haugesundssupportere på tribunen.

Kampstart er klokken 1530. Oppgjøret følger du direkte fra studioet til TV Haugaland. Sendingen på TV Haugaland starter klokken 15, en halvtime før kampstart. Her blir det aktuelle gjester, forhåndsprat og intervjuer. Sendingen kan også sees på tvh.no og på Facebook.