Kjell Sure

– Vi får som fortjent

Vard-trener Kjell Sture Jensen mente laget fikk som fortjent etter at Vard tapte 3-2 mot Florø på Haugesund stadion lørdag ettermiddag.

2.DIVISJON: Vard gikk til kampen med en plan om å ta duellspillet, holde balltempoet oppe og være tålmodige. Det holdt i en omgang.

I 1. omgang var det nemlig Vard som styrte det meste på Haugesund stadion. Florø, som er regnet som et av avdelingens beste lag, klarte ikke å demme opp for aggresive Vardspillere, som gang på gang utfordret dem på tempoet.

Derfor Vard det også fullt fortjent da hjemmelaget tok ledelsen etter 13 minutter, da Andreas Ulland Andersen skrur et hjørnespark direkte i mål. Riktignok hjulpet av en svak Florøkeeper.

Vard skapte flere overganger mot et relativt robust og tungt Florølag. Bob Sumareh hadde flere muligheter til å gi 2-0 til vertene, størst var den da han rundet Florøkeeper Nicklas Frenderup som var på en skikkelig bærtur utenfor 16 meterfeltet. En Florøforsvarer fikk imidlertid klarert før ballen trillet inn.

Etter 29 minutters spill doblet Vard ledelsen. Sixten Jensen lurte offsidefellen til Florø og ruller inn 2-0 via begge stolpene. Dermed kunne Vard gå til pause med en fortjent 2-0 ledelse.

2. omgang skulle fortone seg som et aldri så lite mareritt for Vard.  Aggresiviteten fra 1. omgang var borte som dugg for sommersola, og Florø presset hjemmelaget bakover. Usikkerheten begynte å spre seg og ballen gikk mer på tvers enn i lengderetningen. Det skulle til slutt straffe seg. Etter 62 minutter reduserte Erlend Hove for Florø på en heading. To minutter senere var lagene like langt da Vard-forsvaret ikke fikk klarert og Kristoffer Ryland hamret inn 2-2.

I det 67. minuttet gikk verre til verst for Vard da Erlend Drivenes ikke fikk klarert et innlegg. I stedenfor havner ballen i mål bak Rune Solhaug i vard-målet og Florø har snudd kampen på fem minutter.

Målet tente litt knist hos Vard, som hevet seg betraktelig etter skåringen og skapte flere gode sjanser. Størst var den til Andreas Ulland Andersen som var nær ved å utligne da han satte ballen i stolpen etter 73. minutter.

Florø holdt imidlertid godt unna og vant tilslutt 3-2 mot Vard.

– Dette var jo en kamp som inneholdt absolutt alt, fra det svært gode til det elendige. Det er forferdelig skuffende å ikke få poeng etter denne kampen, men vi fikk som fortjent, oppsummerte en resignert Kjell Sture Jensen etter kampen.

Vard var meget gode i sesongoppkjøringen, og enkelte holdt laget som et av de beste i avdelingen. Seriestarten har imidlertid ikke svart til forventingene. Laget har tapt tre av fire kamper.

– I dag bommer vi kollektivt og det vi presterer i 2. omgang er ikke godt nok. Florø får kampen inn i sitt spor  og vi begynner å spille ballen på tvers. Vi mister balltempo og gjennomfører ikke kampplanen, sier Jensen.