rådhus-haugesund (1)

Enighet i kommuneoppgjøret

Partene i kommunesektoren er blitt enige før fristen, for første gang på 20 år.

Lønnsoppgjøret i staten og i kommunesektoren startet 12. april. Partene hadde frist til 30. april med å komme til enighet. Partene opplyste lørdag morgen at de var enige om en ramme på 2,4 prosent, samme nivå som frontfagene.

– Med trange økonomiske rammer har vi fått et akseptabelt resultat. For første gang har vi fått vår del av den økonomiske rammen, sier forhandlingsleder Steffen Handal i Unio kommune til VG. Bak han 129.000 ansatte i kommunal sektor.

I kommunesektoren forhandlet LO Kommune, YS Kommune, Unio Kommune og Akademikerne Kommune med KS. I staten forhandler LO Stat, YS Stat, Unio Stat og Akademikerne Stat med Kommunaldepartementet.

Samtidig som partene i kommunal sektor ble enige, er det fremdeles ingen løsning i sikte mellom partene i hotellstreiken. Lørdag morgen trappes streiken opp til også å gjelde hoteller i Rogaland. På Haugalandet er flere hotell rammet, blant annet Scandic Maritim.