OMKOM: 13 personer omkom da et helikopter styrtet utenfor Bergen.
OMKOM: 13 personer omkom da et helikopter styrtet utenfor Bergen.

Fire fra Halliburton, tre fra Aker Solutions omkommet

Fire personer fra oljeselskapet Halliburton og tre personer fra Aker Solution er bekreftet omkommet i forbindelse med helikopterulykken på Turøy på Sotra

HELIKOPTERULYKKEN: Aker Solution bekrefter at tre av deres ansatte omkom i helikopterulykken i formiddag.

– Dette er en tragisk ulykke og våre tanker går til familie og venner av de omkomne, uttale Luis Araujo, administrerende direktør i Aker Solution til egne nettsider.

– Vår prioritet fremover blir å ta vare på de ansatte og familien til de omkomne.

I tillegg skal en fjerde omkommet ha arbeidet på oppdrag for selskapet, i følge TV2.

Havarikommisjonen på plass

Tidligere fredag kveld ble det bekreftet at fire ansatte fra oljeselskapet Halliburton også omkom i helikopterstyrten.

Havarikommisjonen har nå startet arbeidet på ulykkestedet og vil arbeidet på skadestedet utover natten. Akkurat nå er halen på helikopteret i ferd med å heves fra sjøen, i følge TV2. Resten av helikopterkroppen hentes ikke opp før det blir lyst i morgen.

– Vi har mannskap på plass og jobber nå sammen med de andre etatene. Det viktigste nå er å få sikret de svarte boksene, sier pressekontakt i Statens Havarikommisjon, William J. Bertheussen til VG.

Begge de svarte boksen skal være funnet.

På vei til Gullfaks B

Første melding til hovedningssentralen i Sør-Norge kom klokken 12.01.

Øyenviter har opplyst til TV2 om at det skal dreie seg om et stort helikopter som benyttes til å frakte oljearbeidere til Nordsjøen.

I følge øyevitner skal rotoren ha løsnet fra helikopteret.

Ifølge NRK skal helikopterer ha vært på vei fra Gullfaks-feltet og skulle etter planen lande på Flesland. NRK melder videre at det var 11 personer ombord og et mannskap på to, i alt 13 personer.

VG skriver at ulykkeshelikopteret fikk innvilget utsatt service to ganger. Det får avisa bekreftet av Luftfartstilsynet.

– Jeg kan bekrefte at det konkrete helikopteret har fått utsatt service. Det er riktig at det ble søkt om såkalt gangtidsutvidelse i 2015, bekrefter juridisk seniorrådgiver Hege Aalstad ved Luftfartstilsynet til VG.

Pårørende bes henvende seg til politiets telefon 02800, og be om å bli satt over til Vest politidistrikt, opplyser operasjonsleder i Vest politidistrikt, Terje Magnussen i en pressemelding.

Statoils pårørendenummer er 800 500 20. Statoil oppretter i tillegg senter for pårørende på Scandic Hotel på Kokstad ved Flesland.