Skjermbilde 2016-04-28 kl. 14.58.20

Haugesund sin dristige plan

Haugesund kommune og DOGA har inngått en samarbeidsavtale om bærekraftig byutvikling. Her er filmen som skal vise hvordan sentrum blir stedet hvor folk bor, arbeider og lever livene sine. Tittelen er "Byutvikling: 40 000 byen Haugesund"

HAUGEUND SENTRUM: Haugesund har vedtatt en kommuneplan som tar dristige grep for å skape et levende bysentrum med aktiviteter, handel og boliger. Ønsket er å gjøre Haugesund til en foregangsby når det gjelder å skape attraktive og klimavennlige byer.

Det var bakgrunnen for avtalen som Haugesund kommune inngikk med DOGA (Norsk design- og arkitektursenter),et kompetanse- og formidlingssenter for design, arkitektur og byutvikling. Avtalen ble inngått 16.april med en varighet på fire år.

I videoen som hnytt her kan vise presenteres det flere konkrete forslag for byen. Filmen er produsert i samarbeid med DOHA og Haugesund kommune.

Et av forslagene som presenteres er å få el-ferge mellom Risøy og Bakarøynå. På denne måten skal det bli lettere for folk å komme seg til byen derfra, dermed unngå bilbruk, og at de drar andre steder enn sentrum for å handle.

Her kan du lese mer om prosjektet på DOGA sine egne nettsider.

Se «Byutvikling: 40 000 byen Haugesund» i vinduet over hvordan det er tenkt at sentrum skal revitaliseres.