Hege Husø

Lar seg ikke skremme av nedgangstider

Til tross for oljekrise og tøffe tider i den maritime næringen, er det fortsatt mange unge som satser på en yrkesvei til sjøs.

HAUGESUND:  Noen av dem fikk sjansen til å bli bedre kjent med potensielle arbeidsgivere da Youngship Haugesund inviterte til nettverkssamling.

I samarbeid med Kystverket og Maritimt forum ble studenter og andre unge på vei inn i den maritime næringen samlet for å lære mer om både utfordringer og muligheter som venter dem i tida framover.

Hege Husø går første året på nautikkstudiet på HSH. Hun mener det alltid vil være behov for kvalifisert arbeidskraft i kystnæringen, og lar seg ikke skremme av den dramatiske situasjonen som preger mange av offshore-bedriftene.

– Det er litt skummelt å starte på et slikt studium nå, men det er fortsatt to år til jeg skal ut. Alt kan skje på de to årene, sier Husø.

Kommunikasjonssjef Ada Jakobsen i Northsea Container Line tror unge må se seg om etter muligheter og selge seg selv inn til bedrifter dersom de skal være sikret en jobb.

– De må fokusere på mulighetene, og kanskje tenke litt utenfor de tradisjonelle rammene som man ville gjort tidligere. Arbeidsplassene vil nok se annerledes ut om noen år enn det de gjør i dag, men det er helt nødvendig å bruke havområdene våre, sier Jakobsen.

Se videoinnslag øverst i saken.