Foto: Draken Haraldhårfagre
Foto: Draken Haraldhårfagre

Draken Harald på vei

La ut på tokt til USA i dag morges.

DRAKEN: Draken Harald Hårfagre la i morgentimene i dag ut på den lange ferden til USA. Etter at turen ble utsatt i påvente av gode værutsikter seilte den avgårde tirsdag. Klokken 0745 i dag morges ligger den like utenfor Ryvarden Kulturfyr på vei til sitt første stopp, Reykjarvik på Island.

– Startet klokken 06 i dag morges. Stemningen var god og alle var svært ivrige etter å starte seilingen, sier pressekontakt Sarah Blank.

Etter planen skal Draken være i Reykjarvik rundt den 2. mai. Deretter går turen til Grønland, før det seiler ned langs kysten av Canada. Hvis alt går som det skal vil skipet være i New York rundt september.

– Hvilken rute de tar til Island er ikke helt klar enda. Planen er at de seiler et stykke opp norskekysten før de setter kursen vestover. Hvis været er bra kan det hende de drar mot Island tidligere, sier Blank.