Adm. direktør Reidar Westre på Scandic Maritim. Arkivfoto
Adm. direktør Reidar Westre på Scandic Maritim. Arkivfoto

Forbereder gjestene på storstreik

Alle spisestedene ved hotell Scandic Maritim må låse dørene lørdag morgen dersom streiken i hotell- og restaurantbransjen vedvarer.

HAUGESUND: Bakgrunnen for streiken er at NHO Reiseliv og Fellesforbundet ikke kom i land med en ny riksavtale for sine medlemmer i reiselivsbransjen da meklingsfristen gikk ut natt til lørdag 23. april.

Administrerende direktør Reidar Westre i Scandic Maritim opplyser til Haugalandnytt at ingen av de streikende vil bli tatt ut før tidligst lørdag grunnet den obligatoriske varslingen for iverksetting på fire dager.

114 blir berørte

Dette betyr at spisestedene Café René, Brovingen Mat & Vin og Naustet kan bli stengt fra og med lørdag morgen klokken åtte når 114 hotellansatte tas ut i streik.

– Hotellrom og konfirmasjon forløper som normalt, men restaurantene stenger så sant det blir streik. Men dette kan jo ordne seg i tolvte time. Det har blitt avlyst før, sier Westre.

Løpende kontakt

Frokost vil forløpe som normalt, men gjestene vil bli bedt om å finne alternative spisesteder dersom restaurantene må holde stengt på grunn av streiken.

Westre betrygger at hotellet har løpende kontakt med gjester som har spørsmål omkring sine reservasjoner, og at det øvrige personalet samt de som ikke er organiserte vil stå på for at aktiviteten skal forløpe så normalt som mulig.

– Men det er jo greit at vi ikke har noe landsmøte her akkurat denne helgen. De gjestene som bor her nå er stort sett langtidsgjester, noe som er en fordel, sier Westre.