Edda Fjord, her i Karmsundet. Foto: arkiv
Edda Fjord, her i Karmsundet. Foto: arkiv

Østensjø-skip fant forsvunnet båt

14-åringene Austin Stephanos og Perry Cohen la 25. juli i fjor ut på fisketur i en småbåt fra Jupiter Inlet i Florida, USA. De forsvant, og søket etter de to pågikk i lenger tid. Nå har Østensjø-skipet Edda Fjord funnet båten de to la ut i.

BERMUDA: Søndag kunne Edda Fjord-kaptein Håvard Melvær bekrefte ovenfor Dagbladet at det var dem som hadde funnet båten drivende utenfor Bermuda.

– Den lå der og fløt på barbord side, sier Melvær til Haugalandnytt.

– En bør jo sjekke opp i det når en båt ligger der og flyter. Vi sendte ut lettbåten og bestemte oss for å dra den opp på dekk. Vi sjekket litt rundt, googlet litt, og kom på sporet av US Coast Guard. Vi kontaktet dem, sier Melvær.

– Familien til guttene er svært takknemlige ovenfor deg. Hvordan føles det?

– Det føles selvfølgelig godt. Vi ønsker å bidra så godt vi kan, jeg ser for meg at det er en vanskelig situasjon for dem, sier Mæland, som uttaler seg nøkternt om saken.

– Hva som har skjedd har jeg egentlig ikke lyst til å spekulere i. Vi vil la etterforskerne gjøre den jobben, sier Melvær.

Edda Fjord-kaptein Håvard Melvær. Foto: Privat

Edda Fjord-kaptein Håvard Melvær. Foto: Privat

Brev fra familien

Gjennom sakens etterforskere har Melvær og familien til Austin Stephanos fått kontakt. Justins far Blu Stephanos uttalte følgende til Palm Beach Post.

– Han fortalte oss at han hadde funnet båten til min sønn utenfor kysten av Bermuda. Han ga oss også noen bilder av redningsoperasjonen. Disse bildene verifiserte at det var snakk om riktig båt. Jeg skrev tilbake til Melvær, og takket ham for at han hadde brukt tid og krefter på å hente opp båten, og at de tok vare på de personlige eiendelene.

Melvær svarte via sakens etterforskere på dette brevet, men innholdet vil han la bli mellom seg og Stephanos.

– Hva som stod der er mellom oss, og ikke noe jeg ønsker å uttale meg til media om, sier Melvær.