IKONET BLE HEDRET: –Organist Goos ten Napel sto for tolkningen av superhiten «Purple Rain», skriver NRK Rogaland.
IKONET BLE HEDRET: –Organist Goos ten Napel sto for tolkningen av superhiten «Purple Rain», skriver NRK Rogaland.

Vår Frelsers hyllet Prince

Kirkeklokkene spilte «Purple Rain» for å hedre legenden Prince.

HAUGESUND: – Ikonet Prince, som nylig gikk bort, ble hedret av Vår Frelsers kirke i Haugesund. Organist Goos ten Napel sto for tolkningen av superhiten «Purple Rain», skriver NRK Rogaland.

Hør kirkeklokkene spille «Purple Rain» her

KrF-politiker: – Hyller kirken Prince?

Prince sin bortgang ryster en hel verden, og nyheten om Vår Frelsers kirke som hedrer ikonet har fått masse positive tilbakemeldinger på sosiale medier. Men ikke alle utelukkende positive til kirkens hyllest til den verdensberømte artisten. Gruppeleder i Haugesund Kristelig Folkeparti, Tom Landås, mener det blir en vanskelig øvelse å hylle idoler i kirken. Landås skriver følgende i en offentlig Facebook-status lørdag morgen:

– Ikke for å være smålig, men hyller kirken Prince? Prince har jeg hørt om. Ikke minst nå. Joda, jeg er ikke helt dum, heller. Men jeg har ikke vært så utrolig opptatt av den karen. At statsministeren har pressekonferanse og at kirken i Haugesund hyller han med klokkespill er jo helt overveldende. Vanligvis nøye vi oss i kirken med å lese opp navnet til de som bor i menigheten vår, når de går bort. Det blir travelt i klokketårnene om vi fremover skal spille en sang for våre idoler. Det er jo ganske mange av dem etterhvert. Når den mulige smålighet min har lagt seg litt så spilte sikkert kantor ten Napel låten av hensyn til stemningen blant folk flest. Kirken møtte folks følelser, kanskje…