gamlå

Diktet om nye «Gamlå» er på plass

En liten og hyggelig seremoni fant sted på Haugesund stadion i dag. Diktet om ombyggingen av «Gamlå» og jobben med å få gjennomslag for prosjektet, fikk i dag sin faste veggplass ved inngangen til VIP-lokalene i 3. etasje.

LOKAL IDRETTSHISTORIE: Stadionsjef Hans Grønnestad hadde invitert rådmannspensjonistene Odd Henry Dahle og Stål Alfredsen samt idrettssjef Kjell Einar Bergsager til en spesiell lunsj i dag. Anledningen var at det flotte, folkelige hyllingsdiktet som Stål Alfredsen hadde skrevet og som han leste opp under den offisielle åpningen av stadion i november 2013. Den gang var han assisterende rådmann i Haugesund kommune og hadde ledet stadionkomitéen gjennom de krevende prosessene som til slutt førte fram til det så å si enstemmige vedtaket i bystyret om ombygging av «Gamlå». Opplesningen av diktet ble et særdeles bejublet innslag på åpningsarrangementet – og Grønnestad bestemte seg for at det ikke skulle gå i glemmeboken. Da lunsjgjestene kom i dag, forelå diktet i pen ramme, klart til å bli opphengt på strategisk plass i 3. etasje sammen med et maleri av Erik Grønnestad.

Mye å snakke om

De fire – etter hvert også med Ole Henrik Nesheim til stede – benyttet anledningen til å gå gjennom begivenhetene som til slutt endte opp med beslutningen om å bygge om «Gamlå». Det var ikke enkelt å få det til etter at det opprinnelige prosjektet – helt ny stadion med tak lenger nord – hadde krasjet etter å ha brukt 10,8 millioner kroner. Vi kan gjerne si at da var gode råd dyre. Men det motsatte var tilfelle. Den nye stadionkomitéen dro i land et gjennomførbart prosjekt og hadde kun hundre tusen kroner å rutte med for å få alle klossene sine på plass. Joda, de hadde mye å snakke om, hovedaktørene.

– Det eneste taket vi hadde, var taket på byggebudsjettet, bemerket Odd Henry Dahle, kjølig over lunsjbordet.