Skjermbilde 2016-04-21 kl. 13.44.31

Leger uten Grenser trenger flere

I over 40 år har Leger uten Grenser reist rundt for å bistå i all verdens av humanitære kriser. Onsdag var de i Haugesund for å rekruttere personer til sitt arbeid.

HAUGESUND: Hver dag året gjennom jobber personer fra Leger uten Grenser med å hjelpe mennesker på flukt og mennesker i nød. Opp mot 100 mennesker møtte i dag opp for å høre mer om mulighetene til å jobbe i nødhjelpsorganisasjonen.

– Vi er alltid på jakt etter mennesker som et motiverte og som har lyst til å hjelpe. Vi er på jakt etter alke typer mennesker med variert bakgrunn og så langt har responsen vært god, sier Emilie Bergene.

Hun jobber som sykepleier i Leger uten Grenser og har vært på flere oppdrag. Det er imidlertid ikke bare helsepersonell organisasjonen er på jakt etter. Bergen mener derfor den høye arbeidsledigheten innen yrker med høye krav til kvalifikasjon kan være en fordel for rekrutteringsprosessen.

– Klart det er gunstig. Nå har vi muligheten til å skaffe godt kvalifisert personell med god arbeidserfaring. Vi er blant annet på jakt etter ingeniører og folk innen HR, sier Bergene.

Se hele reportasjen i videovinduet.