Foto: Kristian Risanger
Foto: Kristian Risanger

Giganten Glen Lyon klapper til kai

Aibel i Haugesund får i dag besøk av Glen Lyon – det største skipet som noen gang har ankommet Haugesund havn. Nå i ettermiddag er den på veg inn til kai, noe som for så vidt kommer til å ta litt tid.
 HAUGESUND: I nærmere to måneder kommer Glen Lyon til å dominere bybildet – og gi arbeid til både egne ansatte og underleverandører. Det flytende produksjonsskipet skal klargjøres for å ta opp igjen produksjonen på Schiehallion og Loyal-feltene 175 kilometer vest for Shetland.

Med en lengde på 270 meter og bredde på 52 meter blir Glen Lyon det største produksjonsskipet som noen gang har lagt til kai hos Aibel Haugesund. Skipet er høyere enn Nordsjøhallen og vil derfor bli godt synlig fra flere vinkler både i Haugesund og Nord-Karmøy. Giganten har hatt en bedagelig innseiling i dag, den har blitt slept mot Risøy i en fart av 2 knop i timen.