TOR TOLLESSEN

«Presidenten» har Karmøys vakreste utsikt

Tor Tollessen blir ikke kalt "presidenten" uten grunn. 70-åringen har fortid som president i Karmøy Club og er fortsatt president i skipselektronikkselskapet Lunde Marine Electronics.

KARMØY: Tor Tollesen er et kjent navn både på Karmøy og i hjembyen Seattle.

Vi møtte den joviale norskamerikaneren da han besøkte barndomstraktene på Karmøy. Den 70 år gamle norskamerikaneren kan nyte utsikten over landets flotteste sandstrand når han rusler ut på terrassen.

Tollessen vokste opp på Åkra men reiste til New Bedford på USAs østkyst som 20-åring. Her drev han først med scallopfiske før han fortsatte med krabbefiske i Alaska i en årrekke.

70-åringen grudde seg imidlertid til hver tur siden han var mye plaget med sjøsyke. Derfor ble det til at han gikk på land og satset på skipselektronikk i stedet.

Firmaet hans, Lunde Marine Electronics, hadde i storhetsperioden større omsetning enn Karmøy kommune.

Tor Tollessen, som har et nært forhold til størrelser som Sig Hansen og Kjell Inge Røkke, har tett kontakt med venner og familie på barndomsøya.

Tollessen og hans amerikanske kone Ingrid pleier å besøke Karmøy tre ganger i året, og denne uka ble TV Haugaland invitert hjem til «presidentens» bolig på Åkra.

Der satt klemmene løst…