Skjermbilde 2016-04-16 kl. 19.04.51

– Barnevernet river barn ut av familien

Ingunn Storesletten mener at det norske barnevernet bidrar til maktmisbruk og systematiske brudd på menneskerettighetene. Hun er særlig oppgitt over den manglende kontakten mange barn ender opp med å få med sine foreldre.

HAUGESUND: Et titalls demonstranter tok lørdag til gatene i forbindelse med den internasjonale demonstrasjonsdagen mot det norske barnevernet som i Norge ble markert i Oslo, Vennesla, Bergen, Stryn og Haugesund.

Les også: Demonstrerte mot barnevernet 

Blant deltakerne i Haugesund var Ingunn Storesletten, som mener at det norske barnevernet gjennom sin praksis bidrar til systematiske brudd på menneskerettighetene. Hun holdt et flammende innlegg da demonstrantene tok en pause på utsiden av Barnevernets lokaler i Haraldsgata.

– Men gjør ikke barnevernet også mye viktig og godt arbeid?

– De gjør en god jobb jobb når de tar barn som er utsatt for alvorlig vold, seksuell misbruk og som bor i hjem med rus og alvorlige psykiske problemer. Men når de tar barna, hvorfor skal de da ha så liten kontakt med sine foreldre og øvrige familie? Barna elsker sine foreldre, selv om de ikke evner, sier Storesletten.

Lucie Neema Nabintu mener problemene med barnevernet i mange tilfeller skyldes misforståelser på grunn av ulike kulturer.

– Vi prøver å forklare hvordan vi oppdrar ungene, men de vil ikke høre på oss eller forstå vår kultur, sier Nabintu.

Se videoinnslag fra demonstrasjonen øverst i saken.