lasagne_matprat

Hjemmelaget lasagne

Nordmenn har mange favoritter fra det italienske kjøkken, deriblant lasagne. Ovnsretten består av kjøttsaus og ostesaus som legges lagvis med pastaplater.

INGREDIENSER TIL 4 PORSJONER

Kjøttsaus:
400 g kjøttdeig
2 ss olje til steking
1 stk hakket løk
2 båt finhakket hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1⁄2 ts pepper
1 ts salt
1 ss frisk basilikum
ca. 1 dl vann

Ostesaus:
2 ss smør
3 ss hvetemel
6 dl melk
5 ss revet parmesan eller annen hvit ost
1 ts salt
1⁄2 ts malt hvit pepper
1⁄2 ts revet muskatnøtt

9 stk lasagneplater
3 dl revet hvitost til toppen

SLIK GJØR DU

1. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett hakket løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.

2.Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.

3.Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost til slutt.

4.Sett formen i stekeovn på 225° C og stek i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. La lasagnen hvile noen minutter før servering.

Server med baguette og salat ved siden av.

Oppskrift fra Matprat.no