KD Skolemagasinet

Tysvær blir realfagskommune

Tysvær blir én av elleve nye realfags-kommuner fra høsten av. Med dette får kommunen økt statlig støtte for å styrke mattekunnskapene i skole og barnehage.

Dette melder Tysvær Bygdeblad.

Det er Utdanningsdirektoratet som har valgt kommunen, som en oppfølging til at det i fjor ble opprettet 34 nye realfagskommuner landet. Modellen er inspirert av de danske «science-kommuner», der resultatene har vært bemerkelsesverdige.

Utdanningspolitisk talskvinne i Frp, Bente Thorsen, jubler for avgjørelsen.

– Skal norske elever bli bedre i realfag er vi helt nødt til å styrke innsatsen lokalt. Tysvær vil ligge helt i front i utviklingen når de nå blir realfagskommune, sier Thorsen til Tysvær Bygdeblad.

Målet med realfags-ordningen er å styrke barn og unges læring og moviasjon i matematikk og naturfag. Thorsen mener det er et prekært behov for å styrke norske barns matematikk-kunnskaper.

– Svake mattekunnskaper er en av hovedgrunnene til at elever slutter på videregående. Dette vil forhåpentligvis sørge for at elever fra Tysvær vil bli langt bedre rustet når de begynner på videregående, og jeg har forhåpninger til at det vil gjøre at langt flere fullfører videregående opplæring, sier Thorsen til bygdebladet.