Skjermbilde 2016-04-13 kl. 20.41.19

Nå kan Therese og Mona Cecilie endelig gifte seg ved alteret

Som mange andre kvinner, drømmer Therese og Mona Cecilie om et flott kirkebryllup. Nå kan de endelig gi hverandre sitt ja foran alteret i Vår Frelsers.

Denne uken ga Den norske kirke grønt lys til homofile giftemål ved å gå inn for en ny vigselsliturgi for par av samme kjønn. Det betyr at Mona Cecilie og Therese Larsen endelig kan begynne å planlegge bryllupet de lenge har drømt om.

– Jeg føler meg mer respektert som menneske nå. Det føles så klart kjipt å bli stilt til sides. Jeg er jo født med den legningen jeg har, sier Mona Cecilie.

Fikk ikke gifte seg ved alteret

Da kjæresteparet skulle inngå ekteskap for fire år siden, fant de ingen prester som ønsket å vie dem ved alteret. Tidligere fikk de beskjed om at de kunne få gifte seg i gangen eller ute på kirketrappen. Kjæresteparet endte derfor opp med å gifte seg på Tinghuset.

– Jeg følte meg ikke akkurat gift da – det var jo over på fem minutter. Jeg er vant med storslagent kirkebryllup, og det er noe jeg alltid har sett for meg, forteller Therese.

FKH-inspirert bryllup

Nå ønsker Therese og Mona Cecilie å gi hverandre sitt ja på nytt – denne gangen foran alteret i Vår Frelsers kirke. Bryllupet blir ikke før om en seks års tid, men planleggingen har allerede begynt i det små.

– Denne gangen skal jeg ha litt mer jeg skulle ha sagt. Nå ble det lilla tema sist gang, men denne gangen ser jeg for meg hvitt og blått. Jeg er jo ihuga FKH-supporter, ler Mona Cecilie.