944866_10156707506780184_3798705040652195715_n-1

Zekiye Nyland fikk vist seg fram under EM i vektløfting

– Jeg føler at jeg virkelig fikk vise hva jeg er god for, forteller Zekiye Nyland.

VEKTLØFTING: Tysværbu Zekiye Nyland er i dag på plass i Førde der hun nylig deltok på Europamesterskapet i vektløfting. Nylands klasse (58-kilo gruppe B) startet løftingen klokken 11:00 tirsdag. Hun fikk fem av seks løft godkjent, og tok to personlige rekorder på 90 og 95 kg i støt.

– Det gikk over all forventning. Det ble ikke medalje, og jeg vet ikke hvor mye poeng jeg har fått ennå, men jeg føler at jeg virkelig fikk vise hva jeg er god for. Å få delta i EM er jo en kjempesjanse, og det vært en helt vanvittig opplevelse, sier Zekiye Nyland.

– En svært følelsesladet prosess

Til tross for at hun sliter med en vond skulder, har 25-åringen klare mål om å gjøre det enda bedre framover. Nyland skriver på bloggen sin at hun for fire uker siden ikke en gang kunne løfte et glass vann uten å få smerter.

– Nå er det bare å forstette å holde hodet kaldt, trene beina som er sterke om dagene, og tenke positive tanker. Som min datter på fire år sa på sin første langrennstur på toppen av bakken før hun la ut på: Dette SKAL jeg få til.

Det unge vektløftertalentet forteller at hun har jobbet mye med psyken i forkant av konkurranse.

– Det hele har vært en svært følelsesladet prosess. Framover er det rehabilitering som skal være i fokus. Nå kommer jeg til å roe ned alt og fokusere på unger, skole og jobb igjen, sier Nyland.