SUKSESS: Sveio frivilligsentral trenger flere frivilige sjåfører til øvelseskjøring.
SUKSESS: Sveio frivilligsentral trenger flere frivilige sjåfører til øvelseskjøring.

Stort behov for frivillige kjørelærere

Tilbudet med gratis øvelseskjøring i Sveio har vist seg så populært at frivilligsentralen nå trenger flere sjåfører. Ti vordende bilister står allerede på venteliste.

SVEIO: Det var Sveio Høyre som i desember i fjor tok initiativ til innsamlingen av midler til en bil som frivillighetssentralen i Sveio kan benytte til øvelseskjøring.

– Tilbudet vil være som en bonus i tillegg til de obligatoriske timene en har hos kjøreskole. Ikke alle har foreldre eller nettverk som kan hjelpe til med dette, og da kan det fort bli dyrt. Derfor ønsker vi å tilby mengdetrening helt gratis, sa Danielsen til Haugalandnytt like før jul.

Les også: Tilbyr gratis øvelseskjøring 

Tilbudet har nå vist seg så populært at frivilligsentralen har behov for flere frivillige sjåfører. Per i dag har sentralen to frivillige.

– Vi har ti stykker på venteliste som vi ikke har klart å koble opp mot en sjåfør. Hvor ofte man kjører bestemmer de frivillige selv, men de som har kjørt til nå har brukt cirka en time i uken, opplyser Veronica Danielsen i Frivilligsentralen.

Det er hovedsakelig nye innbyggere med en annen kulturell bakgrunn som har meldt sitt behov for en å øvelseskjøre med.

– Men nå i det siste har også to yngre menn fra Sveio meldt sitt behov. Det går på hvilke ressurser man har på hjemmebane, om man har tilgang på bil og noen som er komfortable med å kjøre, sier Danielsen.

Se videoreportasje fra øvelseskjøringen i desember 2015