BEST I FYLKET: Karmsund videregående skole er den beste skolen i fylket i følge den store skoleundersøkelsen. Foto: Rogaland Fylkeskommune
BEST I FYLKET: Karmsund videregående skole er den beste skolen i fylket i følge den store skoleundersøkelsen. Foto: Rogaland Fylkeskommune

Denne skolen er best i Rogaland

Karmsund Videregående skole er den beste skolen i Rogaland. I alle fall om man skal tro den nye skoleundersøkelsen.

UTDANNING: Tall fra den store skoleundersøkeslen som Aftenposten (ABO) publiserte i dag viser at det er store forskjeller mellom de videregående skolene i landet. I Rogaland er det Karmsund videregående skole som skårer best.

– Dette er kjempekjekt for oss. Vi har jobbet systematisk med oppfølging, frafall og satset mye på gjennomføring og kvalitet, sier Bente Døsen, fungerende rektor ved Karmsund videregående skole til NRK.

Det er forskere ved Senter for økonomisk forskning (SØF) som har undersøkt kvaliteten på landets videregående skoler på oppdrag av Kunnskapsdepartementet. Mens 17 av 25 skoler ligger rundt landsgjennomsnittet, er fem av skolene i fylket blant de beste skolene i landet. På en skala fra 1 til 6 får Karmsund Videregående skole 4,5 poeng.
Åkra Videregående gjør det også godt i undersøkelsen. Skolen får 4,3 poeng i snitt, godt over landsgjennomsnittet på 3,1.

I Hordaland troner Rubbestadneset øverst på listen. Skolen får full pott og er deremed best i landet, i følge undersøkelsen.

– Dette var overraskende, men veldig kjekt, Vi har jobbet aktivt for å få ned fraværet ved skolen og har svært god trivsel. Det tror kjeg gjør at vi kommer godt ut, sier rektor ved skolen Rune Gåsland, til BT (ABO).

I andre enden av skalaen finner vi Skeisvang Videregående skole i Haugesund. Her får de kun 2,6 poeng i snitt, blant de dårligste i Rogaland fylke.

Under ser du listen over de andre lokale videregående skolene. Landsgjennomsnittet er på 3,1 poeng:

Rubbestadneset       6,0
Karmsund                 4,5
Åkrehamn                 4,3
Sauda                       4,3
Bømlo                       3,6
Etne                          3,5
Stord                         3,5
Haugaland                3,3
Ølen                          3,3
Fitjar                          3,3
Kvinherad                  3
Kopervik                    3,1
Vardafjell                   2,8
Odda                         2,8
Skeisvang                 2,6