Skjermbilde 2016-04-09 kl. 13.19.40

Her herjes det til den store gullmedalje

Mixed Martial Arts er i vinden som aldri før. Geir Kåre Nyland og Herjer MMA merker en stadig økende interesse for kampsporten også her på Haugalandet.

MIXED MARTIAL ARTS: MMA, som betyr Mixed Martial Arts, er den raskest voksende kamsporten på verdensbasis i dag. Her møtes nesten alle stilarter innenfor kamsport.

– Det finnes en kampsport for alle, så jeg anbefaler folk å komme innom for å prøve, sier Geir Kåre Nyland.

Det var i høst han åpnet Haugalandets første MMA-senter, og han forteller at interessen har vært enorm for den populære kampsporten. Herjer MMA inviterte derfor nylig til åpen dag for å vise frem de ulike stilartene de har på timeplanen. Nyland ønsker nemlig enda flere ‹‹herjete›› haugalendinger med på laget.

– Alle er velkommen uansett hvilken treningsbakgrunn en har. Her trener alt fra 15-åringer til folk på 60 år sammen, forteller han.

– Det handler om å overleve

På Herjer MMA kan en blant annet trene boksing, brasiliansk jiu-jitsu, nogi, thaiboksing og selvsagt MMA. Senterets aller nyeste tilbud på timeplanen er kampsporten Krav Maga. Dette består av selvforsvarsteknikker som først ble lært av israelske soldater. Siden har selvforsfarssystemet spredd seg til hele verden og benyttes i dag av sivilie, militære og politi.

– Det handler om å overleve. Å kunne få gå trygt hjem, er en menneskerett, forteller Krav Maga-instruktør Bård Inge Nyvold.

Trosser sine intime grenser

Det unike med MMA som treningsform er at en får god kontakt med alle musklene i kroppen, noe som gir en utrolig beherskelse og kroppskontroll, ifølge Geir Kåre Nyland.  I dette treningsmiljøet oppstår det i tillegg ofte et sterkt sosialt nettverk.

– Det er et unikt miljø i kampsport. Mange trosser sine intime grenser, for eksempel med bryting. Det er veldig sosialt og gøy, forteller Nyland.