Fremdeles kritisk for brødrene som ble funnet livløse

To brødre med tilknytning til et flyktningemottak ble lørdag ettermiddag funnet livløse i en elv i Tyssedal i Odda kommune. De er nå fløyet til Haukeland, og tilstanden skal være kritisk.

ODDA: To brødre, trolig 12 og 14 år ble lørdag hentet livløse opp fra en elv i Tyssedal i Odda kommune. Dette skriver VG.

– De er nå på Haukeland og det vil ta litt tid før status på dem. Men det er kritisk for begge to, opplyser operasjonsleder Tatiana Knappen i Vest politidistrikt til Haugalandnytt. Guttene skal ifølge Bergensavisen være 13 og 15 år gamle og har tilknytning til Hero asylmottak i Tyssedal hvor de bor med familien sin.

– Alt tyder på at de har frivillig gått uti for å bade, da de var iført badeshorts og klærne deres lå pent på land, opplyser Knappen.

Kriseteam

BA opplyser også at Odda kommune har iverksatt kriseteam, og at en ansatt fra mottaket sammen med guttenes foreldre har dratt til Haukeland.

– Det som har skjedd er et sjokk og forferdelig tragisk. Vårt fokus nå er å støtte familien, sier mottaksleder på Hero asylmottak i Tyssedal, Gunnar Dalseth, til BA.

Fortsatt kritisk

Helse Vest skriver i en pressemelding søndag at tilstanden til guttene er per søndag formiddag uforandret. De er fremdeles kritisk skadde.