Sitron cup

Sitron cupcakes

HELG: Flere oppskrifter fra Anne Jørgensen Thorsen til bakedagen.

Cup caken.

Sett ovnen på 170 grader.

125 gram smør og 200 gram sukker piskes hvitt.

Tilsett 3 egg, ett og ett.

250 gram hvetemel siktes sammen med 11 gram bakepulver og 8 gram vaniljesukker.

Tilsett 1,5 dl matfløte til slutt.

Blandingen sprøytes ut i små cup-cakes former og settes på bakebrett. Stekes i ca 10 minutter.

Lemon curd (fyll)

Saften av 2 sitroner sammen med finrevet skall fra begge kokes opp til det er tykt sammen med 75 gram sukker og 4 eggeplommer.

60 gram usaltet smør røres inn når blandingen er avkjølt.

Når cup-caken er kald, lag hull midt i kaken, sprøyt lemon curd blandingen ned i kaken.

Marengs (til toppen)

1,6 dl. eggehvite og 330 gram sukker blandes og varmes i en gryte til det er smeltet.

Piskes godt i 3-4 minutter.

Reduser til halv fart i 10 minutter.