Arkivfoto
Arkivfoto

Seglem har tjent én milliard på oljefrakten

Finanskrisen påførte Knutsen-rederiet i Haugesund milliardtap. Men nå har Trygve Seglem og co snudd minus til pluss så det holder. På tre år har rederiet tjent én milliard kroner på oljefraktvirksomheten sin.

HAUGESUND: I løpet av kort tid har Knutsen OAS bygget opp verdens nest største bøyelasterflåte med skip som frakter olje fra installasjoner til havs inn til raffinerianlegg i ulike havner. I fjor leverte fraktet flåten inn et driftsresultat før av- og nedskrivinger på 410 millioner dollar, mot 392 millioner i 2014, skriver Finansavisen.

– Med vår posisjon burde det kun være oppside. Vi har ingen utfordringer finansielt, lange kontrakter med solide motparter, og kommer med løsninger som styrker markedsposisjonen vår, sier Trygve Seglem til Finansavisen.

Morselskapet, Knutsen NYK Offshore Tankers (KNOT), som Seglem kontrollerer halvparten av, fikk et resultat før skatt på 73 millioner dollar i fjor, tilsvarende 630 millioner kroner. Det er omtrent det samme som i rekordåret 2014.

– Ettersom vi tar levering av syv skip for 1,4 milliarder dollar det neste året, blir 2016 et nytt rekordår for oss, sier Seglem.

Og hvis rederen innfrir disse forventningene har han tjent 1,3 milliarder kroner på virksomheten siden 2013.