aria

– Jeg har veldig store drømmer

I går kveld fikk folk høre Aria live på Flytten da det ble holdt release for hennes nyeste debutsingel «Cheer Me Up».

MUSIKK: – Det føles bra og jeg er veldig letta! Det var dette jeg gruet meg mest til, men det var veldig kjekt og jeg håper alle likte det, sier Aria like etter hun debuterte på Flyttens scene på Indre kai i Haugesund.

Aria Ilayha Bjørgen, som er hennes fulle navn, er bare 16 år, men har allerede et plateselskap i ryggen. Det var Vidar Johnsen som signerte den unge artisten for plateselskapet hans Weme i fjor høst. Siden har de jobbet i studio og har nå flere sanger klare. Aller først ut er singelen «Cheer Me Up».

– Sangen er basert på en krangel jeg hadde med en venn. I slike situasjonen trenger man noen som kan muntre deg opp opp, men så var det likevel ikke det som skjedde, sier 16-åringen.

Skriver tekst og melodi selv

Til tross for sin unge alder, skriver hun både tekst og melodi til sine låter selv. Aria forteller at hun henter inspirasjon fra hverdagen sin.

– Jeg skriver om ting som faktisk har skjedd med meg eller vennene mine. Men jeg prøver å skrive slik at andre kan kjenne seg igjen i det, sier den unge haugesundjenta.

Vil gjøre Arias musikk tilgjengelig for resten av verden

Artisten har et team fra Haugalandet som skal løfte musikken hennes fram. Musikkvideoen til «Cheer Me Up» er laget av haugesunderen Vincent Hansen. Og det er Arne Emil Granbakken Tollaksen og Daniel Hult fra Haugesund-gruppa Demeo som har produsert og mixet den nye singelen.

– Aria er ikke et konsept jeg har bygget opp eller satt sammen. Hun var nesten allerede en ferdig utviklet låtskriver som 14-åring, forteller Vidar Johnsen.

Nå er tiden endelig inne for å gjøre Arias musikk tilgjengelig for resten av verden. Haugalandet er først ut, deretter er målet å få singelen hennes ut på riksdekkenede radio.

– Jeg har veldig store drømmer og lyst til å nå langt. Planen er å fortsette å gi ut mer musikk og se hvor det tar meg, sier Aria Ilayha Bjørgen.

Se mer fra Arias release på Flytten i vinduet over