UTVIDER: Edda Kino og Marit Sætre utvider åpningstiden på lørdager slik at filminteresserte nå kan se film allerede fra klokken 12 på formiddagen. Foto: Edda Kino
UTVIDER: Edda Kino og Marit Sætre utvider åpningstiden på lørdager slik at filminteresserte nå kan se film allerede fra klokken 12 på formiddagen. Foto: Edda Kino

Utvider åpningstiden på Edda

Fra og med 2. april kan du se film på Edda kino fra 12.00 på lørdager.

FILM: Edda kino i Haugesund tar grep for å lokke enda flere inn i kinomørket. Nå utvider de åpningstiden i helgene. Allerede klokken 12 vil det være mulig å besøke kinoen for å se film.

– Publikum, og særlig barnefamilier, har gitt oss tilbakemeldinger om at de ønsker å kunne gå på kino tidligere på lørdager. Gjerne i forbindelse med andre sentrumsærend, forteller kinosjef Marit Sætre Færevåg i en pressemelding.

Besøkstallen for Edda har så langt i år vist en økning på nærmere 15 prosent. Det nye åpningstiden lanseres denne helgen i forbindelse med barnas supersøndag. Færevåg håper økt åpningstid vil gi større aktivitet i sentrum av Haugesund. I følge Færevåg har andre byer gode erfaringer med åpen kino på dagtid lørdager.

– Barnefamilier står ofte opp tidlig og ønsker aktivitetstilbud som passer for hele familien. Åpen kino samtidig med lørdagsåpne butikker blir vårt bidrag til mer aktivitet i sentrum, sier Færevåg.

Pusser opp Edda 1

I fjor høst ble det kjent at Edda 1 skal oppgraderes med Dolby Atmos. Dolby Atmos er ett nytt flerkanal surround-system, som gir en mer naturtro lydopplevelse av omgivelsene. Det vil si at kinosalen vil få det fremste som er på markedet av lyd. I perioden 4.-18. april vil Edda 1 derfor stenges av for oppgradering av lyd og lerret.

– Vi gleder oss til å åpne salen for publikum med større lerret og verdens beste lyd på kino, sier kultursjef Eilif Fjon.