1

– Vi har masse energi i troppen

Mange spillere har forlatt FK Haugesund og mange nye har kommet inn før årets sesong. FKH-trener Mark Dempsey forsikrer at troppen er klar til å slå fra seg.

De to foregående sesongene har FK Haugesund endt på henholdsvis 11. og 12.plass. Det håper FKH-trener Mark Dempsey å gjøre noe med denne seongen.

– Jeg tror vi vil gjøre det bedre enn i fjor. Vi må høyere på tabellen i år, sier han.

Fornøyd med assistenten

Etter å selv ha blitt forfremmet til hovedtrener på tampen av forrige sesong ville 52-åringen ha inn en ny mann i sin gamle rolle som assistenttrener. Valget falt på Andrea Lobardo.

Italieneren kom fra stillingen som faglig leder i Rosenborg der de skrøt uhemmet av treneren, med fortid i på akademiet til den gamle engelske storklubben Leeds United.

– Jeg er strålende fornøyd med Andrea. Han har vært en fantastisk resurs for oss. Han er veldig profesjonell og liker å jobbe med detaljer, sier Dempsey.

Skal fortsatt peise på

Jostein Grindhaugs utsagn om at «taktikk e oppskrytt, det e barra å peisa på» er forlengst blitt gjort legendarisk i Haugesund. Den holdningen forsvinner ikke med ny trener, skal vi tro Mark Dempsey.

– Vi ønsker å kombinere de beste tingene i fotballen gjennom måten vi spiller på. Jeg liker å spille en ballbesittende fotball, samtidig som vi «peiser på». Om vi får til den blandingen tror jeg vi vil oppnå suksess, slår den nye sjefen fast.

– Jeg tror at folk vil se hva vi står for. Vi har en klar identitet og jeg synes ikke vi minner noe særlig om andre fotballlag.

Kan få sitt gjennombrudd

 Foran en ny sesong knytter det seg ofte forventninger til både nye og gamle spillere. Mark Dempsey har tro på at flere spillere kan overraske positivt i den kommende eliteseriesesongen.

– Anthony har imponert meg aller mest i årets treningskamper. I tillegg kan både Alexander Stølås, Roy Miljeteig og Ibrahim få sine gjennombrudd i år. Det blir spennende, sier han.

Sulter etter suksess

Med alle nysigneringene på plass, er FKH-treneren entusiastisk når han forteller om sin nye tropp.

– Vi har masse energi i troppen. Troppen danner en ung og sulten gruppe. Det må vi vise fra første spark på ballen.

– Noen tror kanskje at blandingen vår av ulike nasjonaliteter og språk vil være en ulempe for oss, men det tror ikke jeg. Bortimot samtlige snakker engelsk, så det kommer til å bra, avslutter treneren.