Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Kolonne på Hardangervidda – Haukeli åpen

Fjellovergangen over Rv7 Hardangeviddaer er åpen for kolonnekjøring. Over Haukeli ser det imidlertid bedre ut.

Kjøreforholdene på hovedferdselsårene i Sør – Norge har vært vanskelige i slutten av påsken. 2. påskedag skapte uvær trøbbel på Hardangevidda, som var stengt for kjøretøy under 7,5 tonn.

Heller ikke i morgentimene tirsdag kunne folk benytte seg av Hardangevidda. Fjellovergangen var stengt for all ferdsel på grunn av uvær. Klokken 0934 melder Statens Vegvesen om at det er innført kolonnekjøring på strekningen.

For de som bruker E134 over Haukeli er situasjonen helt annerledes. For til tross for til dels vanskelige kjøreforhold, med isete vei og redusert sikt er fjellovergangen åpen for trafikk. Klokken 0544 meldes det om -2 grader, liten kuling og snø.