12910064_10156719560660054_861531355_n

– Dette er en drøm jeg alltid har hatt

Henrik Vikse (28) sa opp en trygg jobb for å få mer frihet til å dra på lange turer med bestevennen Akiak (4).

HAUGESUND: – Frihet for meg er å være i villmarken. Det er noe nydelig med det, sier Henrik Vikse.

Haugesunderen sa opp sin faste jobb som fliselegger i Bergen for å få bedre tid til å dra på tur med hunden sin. Å velge bort trygghet og faste rammer er et valg han ikke har angret på i senere tid.

– Dette er en drøm jeg alltid har hatt. Jeg ville utfordre meg selv og få litt spenning i livet, sier han.
Vikse forteller at han klarer seg fint økonomisk. Han jobber litt frilans som fliselegger slik at han kan ta lengre perioder med fri for å gå lange turer i fjellet sammen med sin trofaste følgesvenn.

Kjendishunden Akiak i Playboy

En spennende friluftslivblogg med Akiak i spissen er rett rundt hjørnet og Vikse håper på sikt at han kan leve av det. Den søte huskyen har allerede rukket å bli meget populær på Instagram med over 30.000 følgere.
– Jeg startet egentlig med dette bare for løye, men så tok det plutselig helt av. Jeg hadde ikke forventet at han skulle få så mange følgere og var egentlig godt fornøyd med 500, forteller Vikse til Haugalandnytt.
Nordmannen som sa opp en trygg jobb slik at han kunne realisere drømmen om å dra på lange turer i norsk natur, er en historie som også fenger store utenlandske medier. Både Dailymail og Playboy har skrevet om Henrik og hans firbeinte bestevenn.

– Lever bare en gang

Akiak har med andre ord blitt en kjendis, men eieren hans er ikke alltid like glad for å være i søkelyset.
– Jeg er ikke så glad i så mye oppmerksomhet, smiler 28-åringen beskjedent.
– Synes du folk burde bli flinkere til å følge drømmene sine? 
 
– Ja, absolutt. Du lever bare én gang. Du må bare ta de mulighetene du har, kjøre på og håpe at det går greit. Og det gjør det jo som oftest.