supermanvbatman

Dette kan du se på kino i påsken

Blir det bypåske i år? Få med deg ukens kinopremierer her!

HAUGESUND: Skjærtorsdag utvider Edda kino åpningstidene. Det vil si at første film begynner 15.00 og siste film 22.00.

– Påsketid er kinotid og vi ser at stadig flere distributører velger å slippe store titler nettopp disse dagene, sier kinosjef Marit Sætre Færevåg.

Denna uka byr Edda kino på flere premierer. I påskens store superheltfilm Batman vs. Superman: Dawn of Justice møter vi Oscar-vinner Ben Affleck som Batman/Bruce Wayne og Henry Cavill som Supermann/Clark Kent i den aller første kinofilmen med begge karakterene. Med Batman og Superman i krig med hverandre dukker det raskt opp en ny trussel, som setter menneskeheten i større fare enn noengang.

Andre filmer som har premiere på Edda kino i påskeuka er Mitt store fete freske bryllup 2 og Eddie The Eagle.

Hvor ble det av Jesus?

Edda kino frister også med actionfilmen Risen som handler om historien bak påsken. Her møter vi Clavius, en mektig romersk offiser som får i oppgave å finne ut hvor det ble av Jesus etter korsfestelsen.

– Dette er en utradisjonell påskekrim om mysteriet når Jesus forsvant fra korset, forteller kinosjefen.

Andre filmer for de som liker action og spenning er sci-fi-thrilleren 10 Cloverfield Lane, superheltfilmen Deadpool og den norske storfilmen Birkebeinerne.

I påskeuka blir det også muligheter til å se smalere dramafilmer før de går av plakaten.

– Jeg anbefaler Oscar-vinneren Spotlight og dramafilmen Carol på det sterkeste. Sistnevnte er kanskje påskens vakreste film, sier Marit Sætre Færevåg.

Yngre kinovenner kan glede seg til gjensyn med Pandaen Po og de Fantastiske Fem i Kung Fu Panda 2, samt de populære animasjonsfilmene Zooptropolis og Alvin og gjengen: I farta.

Se smakebit fra ukens kinopremierer i vinduet over