Kinosjef Marit Sætre Færevåg
Kinosjef Marit Sætre Færevåg

På topp 25-liste over kvinner i kinobransjen

Marit Sætre Færevåg og Edda Kino får storskryt i internasjonalt magasin.

FILM: Det var under overskriften «Celluloid Junkie’s Top 25 Women in Cinema Business – 2016» at Eddas kinosjef Marit Sætre Færevåg dukket opp som nummer 24. Kinosjefen ble først oppmerksom på den hederlige omtalen da en kollega gratulerte henne.

 
– Jeg begynte først å le. Celluloid Junkie er et ledende internasjonalt magasin for kinobransjen, som jeg følger selv, og det var veldig uventet å finne mitt navn på topp 25-listen over kvinnelige ledere i bransjen internasjonalt. For min egen del er det ganske uvirkelig å bli nevnt i en sammenheng der de fleste er ledere for store kinokjeder i land som USA, Kina, Russland og Storbritannia, sier Marit Sætre Færevåg. Hun legger til at Norden kommer sterkt ut med fem navn på listen, hvorav tre norske.

Fjær i hatten til filmbyen Haugesund

Celluloid Junkie påpeker at Edda kino ledes av en svært dyktig kvinne og skryter av Filmfestivalen. Hvem som helst som har besøkt kinoen vet at Færevåg og kollegene hennes gjør kinobesøket til et høydepunkt hvilken som helst dag i løpet av året, skriver magasinet.

– Det er fantastisk kjekt. Sannsynligvis er det flere internasjonale bransjeaktører som har vært i Haugesund under festivalen og hatt en god opplevelse på Edda kino som har snakket varmt om filmbyen, sier hun.
Kinosjefen synes det er ekstra stas at teamet på Edda får et klapp på skulderen for måten de arbeider på.
– Målet vårt er kinoglede for publikum, arbeidsglede for oss som jobber her og lønnsomhet ovenfor eieren vår. Dette er en fin inspirasjon vi kan ta med videre for å bli enda bedre på det vi gjør, sier Sætre Færevåg.