OVER 4.700 HAR DELT: Etter at Valborg Dagsland la ut episoden på Facebook har svært mange delt innlegget. Hun takker alle, og håper nå at de har flere bevis som kan hjelpe dem i møte med politiet.
OVER 4.700 HAR DELT: Etter at Valborg Dagsland la ut episoden på Facebook har svært mange delt innlegget. Hun takker alle, og håper nå at de har flere bevis som kan hjelpe dem i møte med politiet.

«Du vet at politiet har stoppet feil bil, men de vil ikke høre på deg»

Yrkessjåfør i Skjold føler seg rettsløs etter at politiet stanset han, og ikke bilen som passerte ham i høy fart, på vei til Etne. Nå ber han og familien om hjelp fra mulige vitner.

ETNE: «VAR DU DER? Kan du hjelpe meg?»

Slik lyder innlegget til Valborg Dagsland på Facebook etter at hennes svigersønn ble stanset av politiet i Ølensvåg, mistenkt for å ha holdt svært høy fart forbi en UP-kontroll.

Dagsland forteller til Haugalandnytt at svigersønnen er yrkessjåfør, og at han kjenner veiene innover godt.

– Han overholder alltid fartsgrensen, og vet at politiet ofte har kontroll i det området, forteller hun oppgitt.

Fortvilet situasjon

Dette er historien, slik familien kjenner den:

På kvelden lørdag 12. mars kjører svigersønnen ut et ærend. Klokken er cirka 21.30 når han passerer svingene like før Ølensvåg. Bak ham kommer en bil i høy fart. Han slipper vedkommende forbi, før han kort tid etter på nytt ser en bil i speilet. Denne gangen en politibil.

Blålyset settes på, og Dagslands svigersønn kjører til siden for å slippe den forbi. Men det som da skjer er at politibilen signaliserer at det er han som skal stanse.

Deretter skriver Dagsland fortvilet på Facebook:

«Forestill deg dette: De påstår så at de har fulgt deg fra Knapphus Bensinstasjon, og at du har kjørt i over 120 km/t. De har ingen video, men har målt en gjennomsnittshastighet i 80-sonen. Du benekter dette og viser til bilen som passerte deg like før politiet nådde deg igjen. Du vet at politiet har stoppet feil bil. Politiet vil ikke høre.

Tre dager senere får du tilsendt et forelegg i posten. Du får en bot på kr 10.000 og inndradd førerkortet i 5 måneder. Du blir permittert fra jobben uten lønn så lenge førerkortet er inndratt.

Du forsøker fortvilet å innhente videobevis fra bensinstasjoner og målestasjoner på strekningen. Noe som kan vise at bilen politiet satte etter ikke var din, men annen.
Du føler deg rettsløs.»

– Siste mulighet er å nå ut til noen som tilfeldigvis var på Knapphus Bensinstasjon og så bilen som passerte i høy fart og som politiet kjørte etter, forteller hun til Haugalandnytt.

Politiet bekrefter UP-kontroll

Haugalandnytt har vært i kontakt med Sør-Vest politidistrikt om saken, og operasjonsleder Norunn Byrknes bekrefter at UP hadde en kontroll i området på det nevnte tidspunktet.

– Jeg ser av loggen av det har vært en gjennomsnittskontroll. Men, det er jo lensmannskontoret der inne som etterforsker saken, og da de som eventuelt kan si noe mer om det, avslutter hun.

Heldigvis har Facebook-meldingen til Dagsland gitt resultater til familien som i helgen så svært mørkt på det.

– Vi kan nå legge fram flere bevis for politiet, og det er også snakk om en mulig video, sier Dagsland som høres svært lettet ut i telefonen.

Hun håper politiet får tatt den egentlige fartssynderen, og at de trekker tilbake anmeldelse, bot samt gir svigersønnen førerkortet tilbake.

– Vi er veldig lettet over at så mange har engasjert seg. Det var ikke lett å legge ut meldingen, men vi har kun fått positive tilbakemeldinger fra alle som har skrevet til oss. Jeg må takke alle som har delt, sier hun til Haugalandnytt.

Over 4.700 personer har så langt delt innlegget for familien.

– Politiet gjør svært mye godt, men de kan ikke velte en hel familie uten bevis, legger hun til.