DIPLOM OG GODTERI: Små og store jaktet påskeegg i Vangen, lørdag. Foto: Dag Olav Husås
DIPLOM OG GODTERI: Små og store jaktet påskeegg i Vangen, lørdag. Foto: Dag Olav Husås

Flere tusen jaktet påskeegg i Vangen

Over 750 barn, mange med begge foreldre og flere søsken på slep, var på plass i duskregnet i Vangen under påskeegg-jakten.

HAUGESUND: Hun visste det ville bli travelt, Sigrund Thorsen Arnesdotter, men det folkehavet som møtte henne ved middagstider i det flotte turområdet i Haraldsvang var hun likevel ikke forberedt på.

– Det er jo helt kaotisk! Dette hadde jeg aldri drømt om for tre år siden, ler hun mens hun setter i gang den eldste og siste gruppe under den populære eggejakten.

Les også: Over 700 barn skal på eggejakt

– Imponert

For Vangen var fylt til randen av både små og store som var klare til å ta fatt på årets jakt. Med medbragte kurver, bager og poser både løp og krøp de små rundt i skog og kratt for å hamstre små, fargerike egg.

– Skikkelig bypåske, sier Martin Bruvoll fra fluktstolen mens han nyter en kopp varm kaffe.

Han myser mot de få solstrålene som trenger gjennom det tykke, grå skylaget. Litt yrende duskregn kan også spores i luften.

– Jeg er mektig imponert over det hun har fått til. Neste år må hun jo få med seg noen lagspillere, sier Bruvoll om initiativtaker Sigrun Thorsen Arnesdotter.

Og det er hun selv ganske så enig i.

– Dersom dette skal bli en fast tradisjon trenger jeg noen å støtte meg på. Noen som kan dugnad. Det er mye for en person, og det ble jo litt kaotisk da, men heldigvis er folk tålmodige, smiler hun.

Køen var lang under registrering, og den var ikke blitt særlig mindre da barna kom for å levere inn fangsten fra skogen. Men smilene var heldigvis aldri langt unna.

– Kjempekjekt, sier Celina Langeland-Schneekloth som hadde med seg en plastpose hun ville fylle med egg.

Fra elleve til 750

Det hele startet for tre år siden da Thorsen Arnesdotter ville lage til en påsketradisjon for egne og venners barn. Fredelig og rolig minnes hun – med kun elleve barn og et tyvetalls påskeegg.

– Nå har det visst blitt svære greier, humrer hun.

– Hva venter deg når dette er over?

– Avslapping, avslapping, avslapping. Og en veldig god middag, smiler hun.