Hopp til hovedinnhold

Flere sliter med å betale regningene sine

Betalingsanmerkningene økte kraftig i oljefylket Rogaland i fjor.

NÆRINGSLIV: I Rogaland var økningen på 11,7 prosent, skriver Dagsavisen.

Det er fortsatt under fylkessnittet på den totale statistikken over andelen betalingsanmerkninger, men administrerende direktør Anette Willumsen i Lindorff mener det likevel er en urovekkende trend. Rogaland har lenge ligget lavt på statistikken og har håndtert arbeidsledigheten bra, sier hun til Dagsavisen.

– Vi ser en ganske kraftig økning, som trolig kommer i kjølvannet av den økende ledigheten, så dette følger vi tett med på nå, legger hun til.

Mange unge arbeidsledige menn

Nærmere en av ti menn i Rogaland under 30 år, står nå uten jobb, melder NRK Rogaland i dag. Flere av dem mangler høyere utdanning, og dette kan gjøre det vanskelig å komma seg raskt ut i jobb igjen, tror NAV.