Foto: Aalesund Fotball
Foto: Aalesund Fotball

John Arne Riise med til Haugesund lørdag

John Arne Riise trente mandag for første gang med AaFK igjen. Hovedmålet hans er å rekke Brann-kampen, men han er klar også til lørdagens kamp i Haugesund.

Av:Redaksjonen

John Arne Riises flyttelass er på plass i Ålesund. Han har også gjennomført sine første treningsøkter for AaFK etter 18 år borte fra Ålesund,

– Det var utrolig deilig å komme i gang å spille fotball, og det føltes veldig bra. Jeg var overrasket over hvordan kroppen føltes. Hvis det fortsetter slik, så lover det bra, sier Riise til smp.no.

– Når han hadde ballen var han god, men så er det litt for lite løping foreløpig. Det er noe John Arne skal jobbe godt med framover, sier hovedtrener Trond Fredriksen.

Glad for å være tilbake

Riise er glad for at han endelig er tilbake på treningsfeltet.

– Jeg synes nivået er bra og håper at jeg kan bidra til at det blir bedre, sier han til lokalavisa.

På spørsmål om han er klar til helgens kamp mot Haugesund, svarer han at det er planen å være med på benken, men hovedmålet er hjemme mot Brann. AaFK-treneren mener Riise må få vokse inn i gruppen og bli vant til laget før man bestemmer seg for en posisjon han skal spille i.

– I begynnelsen blir han sannsynligvis vurdert i ei innbytterrolle der han er anvendelig. Når han begynner å konkurrere reelt om en startplass, så skal vi se hvor han kan forsterke oss mest, sier Fredriksen til smp.no.

Riise selv tror han ender opp som midtbanespiller.

–Jeg tviler på det blir som back, for der har klubben en veldig, veldig god back som de vil satse på. Jeg tror nok at det blir på midtbanen, men det spiller ikke så stor rolle om det er sentralt, defensivt eller offensivt. Men først må jeg gjøre meg fortjent til en rolle, sier Riise, til Sunnmørsposten nettside.