OPPTATT AV BALANSE: – Folk må få lov til å kose seg, men gode vaner i bunn er viktig, mener personlig trener Lotte Anfinsen Haaland. Foto: Privat.
OPPTATT AV BALANSE: – Folk må få lov til å kose seg, men gode vaner i bunn er viktig, mener personlig trener Lotte Anfinsen Haaland. Foto: Privat.

Ønsker priskrig på frukt og grønnsaker

Aldri før har smågodtet vært så billig. Prisen per hekto er nede i 2,90 kroner  hos både Rema 1000, Kiwi, Coop Obs og Coop Extra. Det synes personlig trener Lotte Anfinsen Haaland er en dårlig idé.

– Smågodt er billig fra før av, og folk kjøper det før påske uansett. Konsekvensen blir nå at de kjøper dobbelt. Det hjelper ikke akkurat på dersom en skal forhindre overvekt og hull i tennene, sier personlig trener ved Haugesund Aerobic og treningssenter Lotte Anfinsen Haaland.

Hun mener lavpriskjedene burde bli flinkere til å ta samfunnsansvar.

– Butikkene fokuserer på folkehelse ved å reklamere for frukt og grønt i reklamene. Da er det dumt at gjør de det stikk motsatte når de setter ned prisene på snop og sjokolade. Kan vi ikke heller få en priskrig på frukt og grønnsaker?

Se også:  Har solgt over 600 kilo smågodt på to dager

– Voksne folk sto og spiste fra hyllene

I forrige uke kunne Haugalandnytt melde om kunder som hamstret smågodt i kilovis – en trend vi kan se i hele landet. Lotte Anfinsen Haaland forteller om ville tilstander ved Bø i Telemark der hun studerer idrettsvitenskap.

–  Voksne folk sto og spiste fra hyllene. De svettet og stresset noe helt sinnsykt for å hamstre med seg smågodt. En skulle trodd de aldri skulle få se snop igjen for resten av livet. Mens jeg kjøpte en liten smoothie fra Bama til hele 20 kroner, ler Lotte.

Som personlig trener er hun opptatt av balanse og måtehold. Folk må få lov til å kose seg, mener Anfinsen Haaland.  Og hun innrømmer at hun selv også kommer til å unne seg smågodt i påsken.

– Selvsagt blir det smågodt! Men dersom jeg går på et skikkelig sukkerkjør, blir jeg kjempesliten. I påsken er det viktig for meg å ha overskudd slik at jeg kan stå på ski, renne på snowboard og være med venner. Derfor er det viktig med gode vaner og skikkelig næring i bunn.