BOSTEDSLØSE: Petter Nyquist fikk føle på frykten og gledene da han bodde på gata i Oslo i 52 dager. Foto: TV2/Petter Uteligger
BOSTEDSLØSE: Petter Nyquist fikk føle på frykten og gledene da han bodde på gata i Oslo i 52 dager. Foto: TV2/Petter Uteligger

– Jeg var redd

Dokumentarfilmskaper Petter Nyquist fikk kjenne på frykten da han ville leve som bostedsløs i Oslo.

BOSTEDSLØSE:  For de fleste av oss er det helt utenkelig. Likevel er det realiteten for mange, selv i dagens velstands-Norge. I de fleste byene i Norge finnes det i dag mennesker som av en eller annen grunn bor på gata. I 52 dager var dokumetarfilmskaper og fotograf Petter Nyquist en del av Oslo sitt gatemiljø. Dokumetarfilmskaperen ville skildre livet på gate, livet til de som allerede har minst.

– Det var veldig tøft til tider, men det viktigste jeg sitter igjen med er den varmen og de følelsene som er der ute. Jeg ble tatt veldig godt i mot og opplevelsen var med på å bryte ned de fordommene jeg hadde fra før av, forteller Nyquist.

I serien «Petter Uteligger» følger vi 37-åringen sine opplevelser blant de bostedsløse i hovedstaden. Serien hadde premiere på TV2 i desember i fjor. Tirsdag samlet 37-åringen full sal på HSH da Fagforbundet i Haugesund og omegn inviterte til foredrag.

Ideén ble unnfanget da han skildret og intervjuet mennesker som er hjemløse i Las Vegas i USA. Nyquist, som selv er fra Oslo, hadde lyst å dokumetere livet på gata i Norge.

Hva sjokkerte deg mest?

– Min egen frykt og hvor redd jeg var hele tiden mens jeg var der ute. Det var nok det som påvirket meg mest, i tillegg til påkjenningen det er for disse menneskene å føle på at du hele tiden blir ekskludert fra samfunnet, sier Nyquist.

Se hele reportasjen i videovinduet over