Foto: Svein Kåre Liknes
Foto: Svein Kåre Liknes

Starter slakterbutikk i Apotekersmauet

Det ser ut til å være duket for en god, gammeldags slakterbutikk i byens minste gate, – Apotekersmauet.

HAUGESUND: Slakterbutikker er blitt sjelden kost i dagens vakumpakkede middagstilbud. Men fra 1. mai kan Haugesund få en egen liten kjøttbutikk igjen. Det er to butikkslaktere fra Island som kom flyttende over med en drøm om egen butikk i bagasjen. Nå har de funnet et lokale de synes er helt perfekt.

– Jeg er veldig spent, sier Einar Karl Hedinsson.

Skal de lykkes må jungeltelegrafen gå varm, for lokalet ligger med «ryggen» til Strandgata og må oppsøkes av spesielt interesserte. Men islendingene er allerede i ferd med å bygge seg et navn.

– Vi har hatt en prøveproduksjon på hamburgere, kjøttdeig og kjøtt til gulasj. Vi fikk tilbakemeldinger på at dette var det beste kjøttet de hadde smakt.

Hedinsson har fått med seg landsfelle Gard Bogason, og dermed gir navnet på butikken seg nesten selv, E G Kjøtt.

Nå gjenstår det å få kontrakten med utleier og finansieringen i boks. De håper på å komme et stykke med i «crowdfunding», såkalt folkefinansiering der enkeltpersoner går sammen om å støtte et prosjekt. Bestillingene er de ikke bekymret for, de er allerede begynt å komme.

– Ja, vi har fått bestillinger på steiker og fileter til både bryllup og fester i mai, sier Hedinsson.