BARE EN TIL: Priskrigen på smågodt har tatt fullstendig av - og det to uker før påsken i det hele tatt har satt inn. Illustrasjonsfoto
BARE EN TIL: Priskrigen på smågodt har tatt fullstendig av - og det to uker før påsken i det hele tatt har satt inn. Illustrasjonsfoto

Solgte 1,6 tonn smågodt på én dag

Priskrigen på smågodt har nådd nye høyder. På en Rema 1000-butikk i Nord-Norge ble det solgt hele 1,6 tonn smågodt onsdag. Nå vurderer Rema 1000 å sette en maksgrense for alle kunder

PRISKRIG: Flere butikker ønsker nå å innføre begrensninger i smågodt-mengde per kunde. Som Haugalandnytt skrev i går, selger flere butikker unna smågodt til kun kroner 2,90 per hekto.

Les også: Prisspionasje og blodrøde tall

– Det er prispress hele veien, og senest for to timer siden var det nedjusteringer igjen. Gjør vi noe så gjør Rema og Kiwi det, og gjør de det så gjør vi også det, sa Per Øyvind Vikse, butikksjef ved Coop Extra på Åkra, til Haugalandnytt torsdag.

Ingen lokale butikker har satt noen begrensning på hvor mye smågodt en kunde kan handle, men kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer i Rema 1000 sier nå at kjeden må vurdere det.

– Vi har aldri opplevd maken til pågang, og har nok blitt litt overrasket over hvordan dette har tatt av. Derfor ser vi oss nødt til å vurdere å begrense hvor mye smågodt kunder kan kjøpe, sier hun til VG.

Også flere andre steder har butikker solgt unna over et tonn med smågodt. I vår distrikt var det Rema 1000 Byterminalen i Stavanger som kom «nærmest» da de nådde 900 kilo.