Skjermbilde 2016-03-11 kl. 17.32.54

Har solgt over 600 kilo smågodt på to dager

Onsdag dumpet lavpriskjedene prisene på smågodt til 2, 90 kroner per hektogram. Det får godterielskere til å storhamstre. Mer enn et halv tonn smågodt har blitt revet vekk fra butikkhyllene på Rema 1000 Bytunet i Haugesund på bare noen få dager.

HAUGESUND: Fredag var de første kundene allerede på plass klokka 07:00 for å sikre seg det beste smågodtet til en billig penge. Bare tre timer etterpå står nesten alle hyllene tomme hos Rema 1000 i sentrum. Butikkansatt Sølvi Kallevik forteller om elleville tilstander rundt smågodthyllene.

– Det er helt ‹‹gale Mathias››. Folk ramler inn i butikken og skal ha snop til påske. Men de spiser det selvsagt opp før – de klarer jo ikke å vente til helt til påske, sier hun.

Med en opprinnelig pris på 13,90 kroner per hektogram ble prisen langt mer enn halvert, da dagligvarekjeden annonserte ny pris på 2,90 kroner. Det faller i god jord hos godteglade kunder.

– Jeg har handlet mye smågodt både i går og i dag. Jeg skal reise vekk i påsken, og er så glad i det norske snopet. Derfor må jeg hamstre inn, forteller Sifeta Kljaji.

Elleville tilstander

Og kundene nøyer seg ikke bare med en håndfull godsaker. De går mann av huse for å sikre seg rikelige mengder med billig smågodt. Derfor har Rema 1000 måttet se seg nødt til å legge begrensninger på hvor mye kundene får lov til å plukke med seg.

– De kjøper kilovis av smågodt. Noen har ønsket å kjøpe hele esker, men da må vi si nei, sier Sølvi Kallevik.

Det er ikke bare Rema 1000 som satser på billig smågodt denne påsken. Kiwi, Coop Obs og Coop Xtra følger etter, og har også satt ned prisene til 2, 90 kroner per hektogram. Med en så lav pris, er det ingen fortjeneste for butikkene å selge smågodt.

– Vi går langt i tap, men vi håper jo at dette kan trekke flere kunder til butikken, sier Sølvi Kallevik.