Samuelsen

Martin Samuelsen langer ut mot egosentriske trenere

Fotballproff og haugesunder Martin Samuelsen langer ut mot det han kaller egosentriske trenere, og mener individuelle ferdigheter lukes bort i en tidlig alder for at spilleren skal passe inn i trenerens system.

FOTBALL: Med sine dribleraid og glitrende teknikk har 18-åringen tatt engelsk fotball med storm. Den tidligere Djerv 1919 og Vard-spilleren har fått fotballkommentatorer til å måpe, og fotballfans til å juble. I et lengre intervju med nrk.no langer unggutten ut mot norske fotballedere som allerede i en tidlig alder «dreper» utviklingen av individuelle ferdigheter blant unge spillere i Norge.

– Min mening er at det er for mange som ikke får lov til å uttrykke seg selv. Det med dribling. Det at laget er viktigere enn spilleren. Selvfølgelig er laget viktigere enn enkeltspilleren, men om man har en spiller som kan hjelpe deg å vinne kamper ved hjelp av et redskap som dribling, så er jo det gull verdt. Mange sier at spillere har store egoer, men det er noen trenere der ute som har langt større ego, og som ikke takler at enkeltspillere stjeler oppmerksomhet fra kollektivet og deres filosofi, sier Martin Samuelsen til nrk.no

Ungutten har i løpet av mange års trening utviklet det som i dag er en teknisk spillestil, med dribleraid og finesse. Til nrk.no forteller West Ham proffen at han allerede som syvåringen startet med systematisk trening av teknikk og finter. Det har han fått belønning for i dag. I dag er han utlånt fra West Ham til Peterborough som et ledd i hans videre utvikling.

FA-cup-oppgjøret mot Premier League-laget West Bromwich viste imidlertid at Samuelsen inne kort tid kan være å finne i Englands gjeveste liga. God plassert på League One-laget Peterborough sin midtbane skøyt, fintet, driblet, forserte og taklet han til jubel fra fans og britiske eksperter.

– Før hver kamp jeg spiller for Peterborough så sier treneren at jeg skal gå ut der og ha det gøy, gjøre det jeg er god på, utfordre og utfolde meg. Å få den beskjeden betyr egentlig alt for meg, forteller lysluggen til nrk.no