Marte S. Johansen. Foto: Privat
Marte S. Johansen. Foto: Privat

Kontrer kreften med trening

Marte S. Johansen fra Haugesund ble i november 2015 diagnotisert med brystkreft etter å ha kjent på en kul i brystet over flere måneder. TV 2-journalisten bestemte seg for å kontre sykdommen med fysisk aktivitet. Onsdag morgen klokken 08.40 blir hun å se på God Morgen Norge på TV 2.

– Vi skal snakke om det å holde seg fysisk aktiv gjennom en tøff cellegiftbehandling, og alle fordeler det har gitt meg – bedre søvn, matlyst og energi, sier Johansen til Haugalandnytt. Haugesunderen har vært åpen på sykdommen blant annet på sin egen blogg, hvor hun blant annet har skrevet «Se her, drittkreft! Du klarte ikke å svekke meg!» om da hun bestemte seg for å rekke fingeren til kreften gjennom trening og fysisk aktivitet.

Terapi å skrive

– Det å være åpen om sykdommen, har for min del vært til stor hjelp på mange måter. Det er terapi å skrive og sette ord på alt som skjer når man brått blir kreftsyk, og plutselig får en helt ny hverdag. I tillegg har jeg fått enormt mye god støtte og tilbakemeldinger fra folk som følger med og heier. Det å kjenne at folk støtter og bryr seg, hjelper veldig. Og det å dele åpent gjør også at andre får svar på det de lurer på. Sist men ikke minst har jeg kommet i kontakt med mange som er i samme situasjon som meg selv, og vi har delt erfaringer om hva vi går gjennom, sier Johansen til Haugalandnytt.