Foto: Jarl Vidar Meling
Foto: Jarl Vidar Meling

Vil pålegge butikkene matredistribusjon

Årlig kastes næremere 350 000 tonn mat i Norge. Nå vil Rogaland Krf tvinge matbutikkene til å redistribuere usolgt, men spiselig mat.

POLITIKK: Bare i Norge kaster landet matbutikker over 130 000 tonn med spiselig mat. På Rogaland KrF sitt årsmøte ble det i helgen vedtatt at partiet skal jobbe for at butikker og utsalgssteder for mat, klassifisert som supermarkeder og hypermarkeder, pålegges å lage redistribusjonsavtaler med veldedige organisasjoner eller matsentraler for å donere usolgt, spiselig mat.

– Maten skal være klar til bruk, det vil si at veldedige organisasjoner og matsentraler ikke skal måtte sortere gjennom om maten er spiselig eller ikke. Hvis kapasiteten for redistribusjon er for lav, skal maten gå til dyrefor, biogass eller andre miljøvennlige løsninger.  Utsalgssteder som kaster spiselig mat eller bevisst ødelegger usolgt, spiselig mat, kan bøtelegges, skriver partiet i en pressemelding.