STORT BEHOV: Stadig flere mennesker tar i bruk Frelsesarméens fredagskafé. Foto: Jarl Vidar Meling
STORT BEHOV: Stadig flere mennesker tar i bruk Frelsesarméens fredagskafé. Foto: Jarl Vidar Meling

Stadig flere i kø hos Frelsesarméen

Utvalget har blitt mindre og køene lengre hos Frelsesarméen i Haugesund.

SAMFUNN: Hver fredag arrangerer frelsesarméen i Haugesund fredagskafé der personer og familier som ikke klarer å få endene tio å møtes, har muligheten til å få seg et varmt måltid mat og en handlepose full av varer. Korpsleder Tor Ove Ellingsen i Frelsesarméen i Haugesund har etter nyttår merket et stadig større behov.

– Det er mennesker som du og meg som er inne i en periode i livet som er litt tyngre, sier Ellingsen.

Brukerne får utlevert en pose med basis matvarer. I tillegg får de anledning til å plukke ut varer etter behov. Etter nyttår har utvalget blitt mindre, spsielt etter at Kiwi-kjeden la om sin holdbarjhetsfilosofi. Så mange som 150 personer har benyttet seg av tilbudet hver uke.

– Tallene har økt hele tiden, og vi synes det er trist at det går i denne retningen, sier korpslederen.

– Det gir oss ekstra motivasjon til å fortsette. Kjøkkensjef ved Scandic Haugesund, Andreas Johansson leverer varmmat og middag til Frelsesarméen en fredag i måneden. Som en del av hotellkjedens samfunnsprosjket «Scandic in Society» har de ansatte ved hotellet plukket ut dette tiltaket. I over fem år har de ansatte levert mat til fredagdskaféen.

– Da vi begynte med dette var det mellom 40 og 50 personer som kom, nå er det nesten 150. Det er ikke bra, men det viser at vi bare får stå på og gi dette tilbudet, sier Johansson.