Skjermbilde 2016-02-26 kl. 15.39.32

Vil gjøre Vigilo kjent for flere kommuner

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil at flere kommuner i landet skal introduserte det Sysco-utviklede IT-programmet Vigilo. Statsråden lot seg imponere av løsningen, som allerede er tatt i bruk i flere skoler og barnehager på Haugalandet.

SKOLE: I dag fikk kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen demonstrert hvordan systemet fungerer under et møte i Sysco-bygget på Raglamyr. Statsråden lot seg imponere.

– Dette er veldig spennende. Det er åpenbart at vi både i skolen og barnehagen må ha innovasjon. Vi må bruke ressursene på det som er viktigst; undervisning og oppfølging av barna, og ikke på byråkrati, papirarbeid og gammeldags planlegging, sier Røe Isaksen.

Vigilo er et digitalt verktøy som skal forenkle kommunikasjon og administrasjon i barnehage, SFO og skole. I 2012 inngikk barnehagekjeden Espira en femårig leieavtale verdt seks millioner kroner for å ta i bruk IT-systemet. I fjor fikk Sysco med seg tidligere rektor ved Håvåsen skole, Øystein Viland, som har vært primus motor bak utviklingen av verktøyet Vigilo Optimal.

Statsråden ønsker å introdusere det digitale verktøyet for flere skoler og barnehager.

– Det jeg kan tenke meg er at flere kommuner ser på denne og andre løsninger, slik at vi kan bruke tida til lærerne på elevene, sier kunnskapsministeren.

Se videoinnslag øverst i saken