Per Martin Kjellesvik med det som kanskje var verdens største breiflabb. 
Foto: Olga Pachomova
Per Martin Kjellesvik med det som kanskje var verdens største breiflabb. Foto: Olga Pachomova

Verdens største breiflabb?

– Jeg gremmer meg over at jeg ikke fikk veiet den skikkelig. Bare rogna veide over 43 kilo.

FJÆRA: Per Martin Kjellesvik er oppgitt over at han ikke fikk veid ruggen han slepte til lands i Åkrafjorden i morges.

– Jeg tenkte ikke så langt, humrer fiskeren, som i tillegg til breiflabben har fått verdens beste fiskehistorie på kjøpet.

For når man ikke får veid den, er det jo ikke grenser for hvor stor den kan bli i ettertid. Men stor var den, det er det ikke tvil om. Med ganske stor sannsynlighet størst i verden. Mannen som i sin tid fikk verdens største breiflabb i garnet var Frank Rune Kopperud fra Kvinnherad. Han og tre mann med han dro et beist på 115 kilo i land i januar 2012.

– Jeg tror jammen dette var en ny verdensrekord, ler Kjellesvik, som effektiv som han er allerede har filetert ruggen og følgelig ikke kan kontrollveie nå.

Men følgende antyder at Kjellesvik har rett.

– Jeg tok ut rogna og veide den. Vekta går til 43 kilo, og rogna gikk rett til bunns, så den var nok mer.

Kjellesvik som er daglig leder i Rullestad Aktiv Fritid hadde med seg kokken på fisketur, og han antar at breiflabben veide 120 kilo. 

Men det er det altså ingen som får vite helt sikkert. For ruggen er partert, filetert og skal spises til middag over helga.

– Nå henger filetene i eldhuset. På tirsdag skal arbeiderne her få den til middag, sier Kjellesvik, som er mer enn fornøyd med fangsten og den høyst uoffisielle verdensrekorden.